Gamba noodle salade


Lekkere frisse Aziatische salade met noodles, gemarineerde komkommer en gebakken gamba’s

Ingrediënten 
24 gepelde gamba’s (6 per persoon)
200 gram roomboter
2 knoflooktenen
1 cm gemberwortel
½ groene peper
1 rode peper
sap en rasp van 1 limoen
2 eet vissaus
1 eetl soyasaus
paar druppels sesamolie
2 eetl bruine basterdsuiker
1 komkommer
2 eetl kokosmelk
1 wortel
100 gram rijstvermicelli
verse muntblaadjes

&nbsp

Materialen
Blender of keukenmachine

&nbsp

Voorbereiding
Controleer of de gamba’s goed schoon zijn, verwijder eventueel het darmkanaal. Snijd de knoflooktenen en gemberwortel in plakjes. Snijd een halve rode en halve groene peper fijn. Snijd de andere helft van de rode peper in fijne ringen en zet apart. Verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel uit de komkommers en snijd in blokjes. Schil de wortel en snijd in fijne reepjes. Smelt de roomboter met 1 knoflookteen in plakjes op laag vuur.

&nbsp

Bereiding
Meng 1 knoflookteen, gember, halve pepers, limoensap, vissaus, soyasaus, sesamolie en basterdsuiker tot een egaal mengsel in de blender. Meng het mengsel door de komkommerblokjes en laat minimaal 15 minuten marineren.  Zodra de roomboter is gesmolten voeg je de gamba’s toe. Laat rustig gaar worden in ongeveer 10 minuten.
&nbsp

gamba met noodles 01

gamba met noodles 01

gamba met noodles 01
gamba met noodles 01

Leg de rijstvermicelli in een kom en schenk genoeg kokend water erop tot deze volledig onder water staan. Dek af met huishoudfolie en laat 5 minuten staan. Spoel de rijstvermicelli af onder koud water, laat goed uitlekken en meng vervolgens met de kokosmelk. Meng de gemarineerde komkommer en wortelreepjes door de noodles. Verdeel over 4 kommen en maak af met 6 warme gamba’s per persoon, muntblaadjes, peperringetjes en limoenrasp.