Pastinaak lasagne


Deze romige lasagne met vergeten groenten zoals meiknollen en pastinaak is een lekkere afwisseling

Ingredienten
6 meiknollen (meirapen)
2 pastinaken
1 rode ui
50 gr roomboter
60 gr bloem
750 ml melk
Halve ui
3 kruidnagels
1 laurierblad
Peper en zout
2 eetlepels honing
Olijfolie
1 pak lasagne vellen
100 gram geraspte kaas
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Vet een ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de meiknollen en pastinaken. Snijd in kleine stukken en pel de beide uien. Prik met behulp van de kruidnagels het laurierblad vast aan de halve ui. Leg de ui in een kookpan gevuld met de melk en laat op laag vuur zachtjes trekken.

Verhit de boter in een kleine pan en zodra de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe. Roer goed met een houten lepel en laat een paar minuutjes rustig garen. Blijf af en toe roeren, zo verdwijnt de ‘bloem smaak’. Laat het  mengsel, genaamd roux, afkoelen.

meiknol lasagne 01

meiknol lasagne 01

meiknol lasagne 01
meiknol lasagne 01

Verwijder de halve ui met kruidnagels en laurierblad. Schenk de hete melk beetje voor beetje bij de afgekoelde roux. Roer het steeds glad met een garde tot alle melk is toegevoegd. Laat het iets indikken op laag vuur en breng de bechamel saus op smaak met peper en zout.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de rode ui, meiknollen en pastinaak ongeveer 4 minuten. Voeg de honing toe en bak het nog een minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Begin met een laag bechamelsaus, daarna lasagne vellen en daar bovenop meiknol en pastinaak mengsel. Herhaal dit tot alles op is en bestrooi royaal met geraspte kaas. Bak de lasagne in ongeveer 20 tot 30 minuten, totdat de kaas goudbruin is en de lasagne vellen gaar zijn.